fredag 14. februar 2014

Potet og purreløksuppe

 Fransk husmannskost på sitt aller beste

Denne suppen fikk vi servert hjemme hos en kokk. Den er lett å lage, rimelig og utrolig god. Det som gjør at denne suppen skiller seg litt ut i purre og potetsuppekategorien er selleriroten. Det gir et friskt og smakfullt innslag i en allerede god suppe.

Potet og purreløksuppe
2 ss olivenolje
2 ss smør
2 stk purre
2 stk gul løk
2 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
¼ sellerirot
5-8 poteter
1,5 liter hønsekraft/kyllingkraft/grønnsakskraft/buljong
5 baconstrimler
Parmesan og rømme til servering

Skyll, rens og skjær opp purre, løk og hvitløk. Du trenger ikke være så veldig nøye, alt skal moses med stavmikser senere.

Varm smør og olje i en gryte. Ha i løk, og hvitløk. Surr på medium varme under lokk til det er gjennomsiktig og mykt. Rør av og til.

Skrell potetene og selleriroten og skjær i terninger. Ha alt i gryten. Dekk med kraft/vann. Kok opp. La koke til alt er mørt, ca 10 min eller litt mer. Kjør i blender eller bruk stavmikser. Tilsett om nødvendig mer vann. Ha evt i buljongterninger. Smak til med salt og pepper.

Sprøstek bacon i varm panne. La avkjøle på tørkepapir.

Riv parmesan. Du bestemmer mengden selv.

Serveres med sprøstekt bacon, parmesan og kanskje litt rømme
De dagene jeg baker brød er en slik enkel suppe helt perfekt til middag.

Håper det smaker!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar