mandag 10. februar 2014

Havrecookies med tranebær

Havrecookies med tranebær

2 dl hvitt sukker
2 dl brunt sukker
250 g mykt smør
2 store, romtempererte egg
4 dl hvetemel
7 dl havregryn
1 ts vanilje
1-2 ts malt kanel
1 ts natron
½ ts havsalt
2,5 dl tørkede tranebær

Sett ovnen på 180 grader.
Pisk sukker og smør hvitt og luftig.
Tilsett eggene, ett om gangen.
Mål opp hvetemel med krydder og natron. Bland godt.
Ha melblandingen i bakebollen. Rør til alt er blandet.
Tilsett havregryn. Rør sammen.
Tilsett tranebær og bland alt godt.
Form til passe store kuler på et stekebrett kledd med bakepapir.
Stek i ca 10-13 min.
Ikke overstek disse, de er best når de er en anelse rå i midten. Avkjøl på brettet, flytt over til rist, og se hvor lang tid det tar før de forsvinner fra benken.

Har du ikke tranebær? Fortvil ikke! Du kan bruke rosiner, sjokoladebiter, kakaonibs, hakkede nøtter/mandler eller tørkede blåbær.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar