onsdag 12. februar 2014

Grønnsakssuppe med kjøttpølser



Oppskrift på grønnsakssuppe med kjøttpølser

1 ss olivenolje
1 ss smør
1 gul løk
1 sjalottløk
1 purre
1/2 hvitløk
1 pose lapskausgrønnsaker fra frysedisken,
evt 2 gulrøtter, 1 sellerirot, 4 poteter og 1 persillerot
1 l hønsekraft/grønnsakskraft/buljong av kylling, grønnsaker eller høns
2 kjøttpølser (eller mer, eller mindre)
Salt og pepper 


Rens, skrell, hakk og skjær opp løk, purre og hvitløk. Jeg liker å bruke en slik genial løkkutter (nicer dicer). 
Varm og smelt smør og olje i en stor gryte. Ha i løken og la surre til den er blank og gjennomsiktig.
Ha i kraft. Kok opp. Tilsett frosne grønnsaker og la det koke opp. Kok i 5-10 min.
Ta skinnet av pølsene og skjær i terninger. Ha i gryten og la dem trekke litt.
Smak til med salt og pepper. Nydelig med rundstykker eller ferskt brød til.

Jeg lager alltid tredobbel oppskrift, fryser ned og har middag to andre dager også. Nesten ikke noe mer jobb, og veldig praktisk til de dagene det er mye som skjer på ettermiddagen.

God middag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar