mandag 10. februar 2014

Brownies med sjokolade

Brownies med kokesjokolade


Hva er grunnen til at denne oppskriften bør prøves? Finnes det ikke et hav av oppskrifter på brownies? Og Brownies med sjokolade, hva betyr det? Er ikke det litt sånn smør på flesk?
svar til spm 1: Denne oppskriften gir fantastiske brownies med papiraktig overflate og seig, god konsistens - uten deigaktigheten som ofte kommer med brownies. 
Svar til spm 2: Oppskriften er med kokesjokolade. Denne har vanligvis et kakaoinnhold på rundt 40-50%, noe som gjør den lett bitter og svært egnet til baking. Dersom du bruker mye mørkere sjokolade, med mer kakaoinnhold, bør du kanskje justere smørmengden (og kanskje også sukkerinnholdet, da det kanskje kan bli litt for bittert for enkelte sjokoladenoviser). Dette er iallfall en trofast traver av en oppskrift. Lykke til!

Du trenger:

75 g kokesjokolade, smeltet
1 dl nøtter, pecan, valnøtter, hasselnøtter eller cashewnøtter passer godt, eller uten hvis du foretrekker det
1 dl hvetemel, siktet
1 ts vaniljepulver
1 klype havsalt
50 g smør
140 g sukker
2 store, romtempererte egg



Sett ovnen på 175 grader. 
Kle en liten form med bakepapir(ca 20x20 cm) 
Smelt sjokoladen på svak varme, gjerne i vannbad. 
Pisk smør og sukker til det er hvitt og luftig. 
Bland mel og vaniljepulver og salt. 
Tilsett eggene, ett om gangen. 
Ha i smeltet sjokolade. 
Sikt melet og rør det forsiktig inn i resten. 
Hell i formen. 
stek i ca 25 min. 
Avkjøl og skjær opp. 
Nydelig med vaniljeis og bærsaus, nøttedryss eller et glass melk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar